Avkledde monstre

Avkledde monstre
Avkledde monstre

<p«New moon» gjør sine mannlige monstre om til sexobjekter. Pinlig, mener ABC Nyheters anmelder. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er det dette som er tenåringsjentedrømmen? Menn som kaster skjortene sine? Det er nemlig påfallende hvor ofte det skjer i «New Moon». Det er også påfallende lite motivert i handlingen.

Les også:- Edward er den drittsekken

Har regissør Chris Weitz vært redd for ikke å gi tenåringsjentene valuta for pengene sine?

Vi er vant til å se kvinner kledd ned til undertøyet på film, men når rollene reverseres er det litt pinlig.

En utfordrer

«New Moon» er andre bok i Stephenie Meyers bestselgende Twilight-serie. Bella og hennes nesten hundre år eldre kjæreste vampyren Edward går fortsatt på highschool. I denne filmen blir de begge tvunget til å se realiteter i øynene når det gjelder forskjellene mellom dem og problemene det skaper.

Inn på banen kommer også Jacob, en gutt fra indianerreservatet i området. Bella må velge.

Det handler om sex og kjærlighet. Regissør Chris Weitz legger det tjukt på og går ambisiøst frem når han forsøker å spille på hormoner og følelser hos tenåringsjentene. Det gir filmen en litt ubehagelig dobbelthet.

På den ene siden har det blitt et spennende drama og filmen er godt utført håndtverk. På den andre siden er det kitchy som en dårlig kioskroman.

For bokstavelig

Problemet er at alt er gjort så tydelig og bokstavelig. Det er nesten trettende å høre de intense kjærlighetserklæringene mellom Bella og Edward. Ordene skygger for skuespillet.

På samme måte skygger avkledningen av de mannlige karakterene for de seksuelle undertonene i dramaet.

Metaforer blir så bokstavelige at de blir kjedelige.

Når Bella på et tidspunkt savner Edward, minnes hun dem bokstavelig talt liggende ved siden av hverandre i en blomstereng.

Til filmens forsvar er dette også en av de åpenbare svakhetene i bøkene.

Resultatet er at det blir mindre interessant enn det kunne vært. Det handler om den amerikanske filmens uvane med å måtte fortelle, vise og forklare alt når gleden i opplevelsen ligger i å finne ut av tingene selv.

Underholdende

Likevel er «New Moon» absolutt god underholdning. Fortellingen er spennende og skuespillet som oftest veldig godt. Særlig gjelder det birollene, som ofte er mer interessante enn hovedpersonene.

Anna Kendrick som Bellas veninne Jessica, er en sterk skuespiller, som vi helt sikkert vil få se mer av og Dakota Fanning er intens og skremmende som djevelske Jane.

Personvernpolicy