Karzai tatt i ed i Afghanistan

<div class="viewNews">Afghanistans president Hamid Karzai (i midten) ankommer presidentpalasset i Kabul sammen med Pakistans president Asif Ali Zardari kvelden før han ble tatt i ed for fem nye år som Afghanistans president. Foto: REUTERS / Musadeq Sadeq / SCANPIX</div>
Afghanistans president Hamid Karzai (i midten) ankommer presidentpalasset i Kabul sammen med Pakistans president Asif Ali Zardari kvelden før han ble tatt i ed for fem nye år som Afghanistans president. Foto: REUTERS / Musadeq Sadeq / SCANPIX

<pHamid Karzai ble torsdag tatt i ed som Afghanistans president under en seremoni i presidentpalasset i Kabul. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Karzai benyttet anledningen til å invitere sin politiske motstander Abdullah Abdullah inn i regjeringen.

Over 800 gjester, deriblant USAs utenriksminister Hillary Clinton, overvar seremonien, som også ble sendt direkte på afghansk TV.

Karzai ble utrop til vinner av presidentvalget i Afghanistan 2. november, dagen etter Karzais hovedmotstander Abdullah Abdullah trakk seg fra valgkampen fordi han mente at valget ikke ville bli fritt og rettferdig.

Etter valget 20. august har Karzai og afghanske myndigheter måttet svare på sterk kritikk og beskyldninger fra vestlige stater og internasjonale organisasjoner om valgfusk og korrupsjon i landet. (©NTB)

Personvernpolicy