Meny

Sjette selvmordsbombe på elleve dager

Politi, forbipasserende og redningsarbeidere omkranser inngangen til rettsbygningen i den pakistanske byen Peshawar der en selvmordsbomber drepte 19 mennesker torsdag. Foto: REUTERS / Faisal Mahmood / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En selvmordsbomber drepte 19 mennesker utenfor en rettsbygning i den pakistanske byen Peshawar torsdag. Angrepet er det sjette på elleve dager.

Øyenvitner har forklart at selvmordsbomberen skal ha forsøkt å komme seg inn i rettsbygningen, men at han utløste bomben da han ble stoppet av sikkerhetsvaktene.

Minst 19 drepte og 51 sårede er brakt inn til sykehuset Lady Reading i byen som ligger nær grensa til Afghanistan nordvest i landet. Peshawar har i det siste blitt utsatt for en rekke selvmordsangrep, og torsdagens angrep er det sjette på mindre enn to uker. Mer enn 80 mennesker skal til sammen ha blitt drept i disse angrepene. Angrepet fant sted bare timer etter at et amerikansk droneangrep drepte tre militante opprørere i Nord-Waziristan natt til torsdag.

Peshawar har blitt et mål for islamistiske aksjoner etter at den pakistanske hæren startet sin offensiv mot Taliban i Sør-Waziristan i oktober. Militante grupperinger har advart om at de nå vil svare på offensiven med en geriljakampanje.

Angrepet torsdag skjedde like utenfor en rettsbygning som ligger like ved Continental Hotel, et femstjerners hotell som i juni ble rammet av en selvmordsaksjon som kostet ni mennesker livet. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus