Meny

Hemmelig leiepris for Haakon og Mette-Marit

Endelig får kronprinsesse Mette-Marit sitt etterlengtede feriested i hjembyen, men leieprisen vil kommunen ikke si noe om. Foto: Kyrre Lien / Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ordføreren i Kristiansand Per Sigurd Sørensen vil ikke si hva det vil koste kronprinsesse Mette-Marit når hun nå får sitt etterlengtede feriested i hjembyen.

Med 11 mot 2 stemmer sa formannskapet i sørlandskommunen onsdag ja til å gå videre med planene om at kronprinsparet skal få sin sommerresidens på Dvergsøya.

Sørensen vil ikke si noe om hva kommunen kan komme til å tilby i forhandlingene som nå skal innledes med kronprinsparet om en leieavtale for Vogts villa.

– Dette er en spesiell eiendom som kommunen eier. Det er ikke en vanlig hytte, og det er vanskelig å sette noe verdi på villaen, sier ordføreren til VG.

Sørensen har i flere år har vært nabo til kronprinsessens familie i Kristiansand.

I alt skal 22 mål av Dvergsøya gjerdes inn. Dette er rundt 8 prosent av hele øya.

Motstanderne av kongelig feriested er særlig skeptiske til at allmennheten blir nektet tilgang til deler av øya som i dag er åpen for fri ferdsel. En aksjonsgruppe på Facebook for å bevare øya for allmennheten har flere tusen medlemmer. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus