Meny

Døde etter hjertestans på fotballbanen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 15 år gammel gutt som fikk hjertestans under en fotballtrening i Trondheim onsdag kveld, døde på sykehuset natt til torsdag.

Gutten falt om under en øvelse med armhevninger da han var på fotballtrening på Terra-banen på Heimdal i Trondheim onsdag kveld.

Etter intensiv behandling av 15-åringen med gjenopplivningsforsøk opplyser St. Olavs hospital i en pressemelding torsdag morgen at gutten døde på sykehuset.

Leder i Heimdal fotball, Magne Thorgård, bekrefter overfor adressa.no at en spiller på gutter 15 til 16-laget fikk hjertestans på treningen onsdag kveld.

Thorgård forteller til ABC Nyheter at dødsfallet preger omgivelsene.

- Det begynner å gå opp for oss at det fikk det verste utfallet. Jeg har ikke snakket med så mange av guttene ennå, men dette er tungt for mange, også de voksne, sier Thorgård.

Han forteller at klubben ikke har noen hjertestarter.

- Ambulansen kom etter fem minutter, og der har de flere hjertestartere. Men jeg tror ikke vi skal ta diskusjonen om hjertestarter allerede i dag, sier Thorgård, som understreker klubben har diskutert om de skal gå til anskaffelse av en hjertestarter.

Thorgård sier de ikke har fått noen ytterligere meldinger om årsaken til dødsfallet.

Torsdag morgen har klubben etablert et samlingssted i samfunnshuset.

- Trenere, ledere og folk fra kirken har kommet, og ungene er på vei hit nå. Ellers har vi en sirkel på banen for de som ønsker å tenne et lys eller legge ned blomster, sier Thorgård.

Ambulansepersonell skal ha utført hjerte- og lungeredning i opptil en halv time før gutten ble fraktet til St. Olavs hospital for videre livredning.

Politiet bisto med mannskap i den vanskelige situasjonen.(©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus