- Edward er den drittsekken

- Edward er den drittsekken
- Edward er den drittsekken

<p - Han dumper Bella, stikker og kommer først tilbake når Jacob har fått henne på beina igjen, oppsummerer Elin. - Det er ikke rart om folk heier på Jacob etter å ha sett denne filmen, mener de andre.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fakta

• «Twilight – New Moon» vil fredag 20. november ha premiere på rundt 100 norske kinoer.

• «Twilight – Evighetens kyss» ble sett av 130.000 på norske kinoer. Men det er ventet langt flere i år.

• 30. juni 2010 er premieredato for tredje del av sagaen: «Twilight – Eclipse».
• Den skal regisseres av David Slade.
• Bokserien av Stephenie Meyer har solgt i over 70 millioner eksemplarer.

OSLO (ABC Nyheter): Selv er de imidlertid ikke til å rokke. De er på laget til vampyren Edward (Team Edward). Men de spår at Team Jacob, Bella sin beste venn og varulv, får en oppblomstring etter den siste filmen i Twilight-sagaen har premiere i dag.

Les også: Anmeldelse av filmen

- For har Bella egentlig noe valg?

- Når du ser denne filmen så vil du tro det, men vi vet bedre. Det er ikke sjans for Jacob!

Det er de enige om. ABC Nyheter har med seg twilighterne Cathrine Brevik (17) og Oda Berg Dypsund (16), Twilight-bloggeren Camilla B. Pettersen (17) og beviset på at det ikke bare er ungjenter som er opptatt av Twilight, Elin Oksavik (29).

- WOW!

De har nå nøye vurdert resultatet av regissør Chris Weitz forsøk på å filmatisere en bok de har lest svært mange ganger.

- Jeg er trist jeg, utbryter Elin.

Selv om hun er dypt fasinert av Twilight-sagens verden er ikke New Moon-boken, Under en ny måne, favoritten.

- Det er så få lykkelige øyeblikk!

Se reaksjonene rett etter filmen ved å trykke på videoruten øverst.

Selvmord og kjærlighet

Kanskje er det de lange samtalene om selvmord, depresjonen og desperasjonen som følger bruddet eller konsekvensene av forholdet.

- New Moon er den delen av historien som gir Twilight-sagaen dybde. Det blir mer komplisert, mener Oda.

Men de er fornøyde. Chris Weitz har i store trekk holdt seg til boken, kuttet ned på de lange tanke-intervallene som preger boken som er skrevet utelukkende i førsteperson og ikke tatt seg for store friheter. Med mer penger mener twilighterne at vampyrene har blitt penere, spesialeffektene bedre og kanskje slossing nok til å underholde gutta også. Og så tar gutta av seg på overkroppen i tide og utide.

- Jeg tror til og med Nikki Reed var tynnere, kommenteres det.

- Men vil vi egentlig at det skal være et skjønnhetsideal, spør Elin retorisk og debatten om Nikki er pen nok til å fylle skoene til rollekarakteren Rosalie begynner igjen.

Bedre skuespillere

Onde tunger kritiserte også hovedpersonene Robert Pattinson og Kristen Stewart for flate skuespillerprestasjoner i første filmen. Nå er imidlertid fansen mer fornøyd.

- Kristen Stewart var utrolig bra, mener Elin.

- Og det gjorde at samspillet mellom henne og Robert var mer naturlig, påpeker Oda.

- Hva er dommen?

Det gis fire ganger fem stjerner, men vi ba også fansen begrunne hvorfor. Les deres anmeldelser her:

New Moon overrasker: Ferden til Italia er så spennende at du sitter på setekanten og håper de rekker fram i tide, uavhengig av om du har lest boken eller ikke.

Økt budsjett merkes: I tillegg har hele twilight-crewet gjennomgått en makeover. Vampyrene er blekere, øyenfargene sterkere framhevet og håret virker mer naturlig. Alt virker mer polert – men på en bra måte.

New Moon – bedre enn boka: I den første filmen var Kristen Stewart som Bella tafatt og kjedelig. I New Moon går Bella igjennom et skikkelig sammenbrudd. Ikke bare litt kjærlighetssorg eller sårede følelser, men en ordentlig knekk, og det syntes jeg hun klarte å formidle.

På vei ut?

- Men er Twilighthysteriet på vei over?

- Jeg er ikke like hysterisk som for ett år siden, innrømmer Oda, som har leste Evighetens kyss første gang i 2006.

Les mer: Fenomenet Twilight | ABC Nyheter

- Selv om jeg ikke leser hele bøkene på nytt, så er det ofte at jeg føler et tomrom etter å ha blitt ferdig med andre bøker, forteller Camilla, og fortsetter: Da plukker jeg gjerne opp Twilight-sagaen igjen og leser favorittdelene mine.

Det nikkes rundt bordet og det utveksles favoritter.

Cathrine holder en knapp på kapittelet der Bella og Edward for første gang virkelig finner sammen i den første boken, nemlig i enga (kapittel 12).

Vampyrtøser

- Jeg er en sucker for det som heter «unresolved sexual tension» og det er fra de møtes til de er sammen, så alt frem til den delen, ler Eline.

Camilla tar selv fram begynnelsen av bok tre, Formørkelsen (Eclipse), eller slutten av fjerde og siste boken, Ved daggry (Breaking Dawn), mens Oda elsker begynnelsen på den siste boken.

Så skal vi tro fansen er vampyr-tøsene kommet for å bli.

- Ikke skriv det, sier Oda.

- Jo, skriv det, kommer det fra Cathrine.

- Jeg elsker det begrepet, smiler Eline.

Personvernpolicy