Meny

Drømmetreff reddet Algerie

Krangel mellom spillere fra Egypt og Algerie under omspillskampen om en VM-plass i fotball onsdag. (Foto: Reuters/Scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Algerie slo erkerivalen Egypt og er klar for fotball-VM. Et drømmemål av en midtstopper avgjorde omspillskampen onsdag.

Omdurman (NTB): Antar Yahias scoring lignet Marco van Bastens fulltreff fra EM-sluttspillet i 1988.

Bochum-spilleren banket til på volley fra skrå vinkel, og ballen gikk inn via tverrliggeren.

Dermed ble det full jubel for laget med kallenavnet «ørkenrevene».

Resten av kampen ble gjennomført med ryggen mot veggen for Algerie. Egypt presset i perioder hardt, uten å få uttelling.

Det var voldsomme sikkerhetstiltak i forbindelse kampen som gikk på nøytral grunn i Sudan. Nesten 15.000 politifolk ble utkommandert for å holde orden på 35.000 tilskuere.

120 ambulanser og 400 leger og sykepleiere var også på plass.

Fiender

Egypt og Algerie er ikke perlevenner. Fem algeriske spillere ble skadd da spillerbussen ble pepret med stein før helgens kamp i Kairo.

Den vant Egypt 2-0. Scoringen fem minutter på overtid sikret omkampen på nøytral grunn.

For 20 år siden sikret Egypt VM-plass ved å slå nettopp Algerie 1-0. Denne gangen er rollene byttet om. Takket være Yahias fulltreffer som gjør ham til helt i superklassen i Algerie.

Forsvareren var høyst usikker til de to siste landskampene på grunn av skade.

Klubben hans avskrev ham på det nærmeste for halvannen uke siden. Onsdag holdt han også bare 66 minutter før han måtte til behandling for muskeltrøbbel.

Algerie deltok for første gang i VM i 1982. Det skjedde noen måneder etter at Yahia ble dødt. Fire år senere gjentok afrikanerne suksessen. Siden 1986 har det vært VM-tørke.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus