Meny

268.000 på flukt fra krigen i Sør-Waziristan

Menn på flukt fra Pakistans militæroffensiv i Sør-Waziristan sitter ved trillebårer med matvarer utdelt av regjeringen. Kampene mellom regjeringssoldater og pakistanske Taliban-medlemmer har sendt 268.000 mennesker på flukt. Foto: REUTERS / Mustansar Baloch / SCANPIX.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kampene mellom regjeringssoldater og pakistanske Taliban-medlemmer i Sør-Waziristan har sendt 268.000 mennesker på flukt.

Islamabad (NTB-AFP): Anslaget onsdag kommer fra FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) og er basert på at folk selv må registrere seg som flyktninger.

Siden regjeringen startet sin storoffensiv mot den pakistanske delen av Taliban (TTP) i midten av oktober, har rundt 550 opprørere og 70 soldater blitt drept, hever militæret.

Myndighetene forbyr presse og hjelpeorganisasjoner å ta seg inn i det stammestyrte Sør-Waziristan, som grenser til Afghanistan.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus