Meny

Svineinfluensa på retur i Sør-Norge

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men toppen er ennå ikke nådd i Nord- og Midt-Norge.

Oslo (NTB): Tall samlet inn forrige uke viser en nedgang i smittetilfeller når landet ses under ett. Det gjelder både forekomsten av influensalignende sykdom og antallet tilfeller som er bekreftet ved laboratorier, opplyser Folkehelseinstituttet.

Antall smittetilfeller økte imidlertid i region Nord og region Midt, det vil si fra Møre og Romsdal og nordover.

Selv om smitten nå kan være på vei tilbake, tyder tallene på at det fortsatt er meget høy influensaaktivitet, ifølge Folkehelsa.

Det var omtrent like mange influensasyke som ble lagt inn på sykehus forrige uke som uken før.

Flere enn tidligere ble lagt inn på intensivavdelinger. En kvinne i 30-årene fra Oslo døde på Oslo universitetssykehus Rikshospitalet onsdag. Kvinnen var smittet av influensa A (H1N1), ifølge pandemi.no.

Kvinnen har hatt underliggende sykdom og var å regne som pasient i risikogruppe. Per onsdag var det meldt om 22 dødsfall som kan knyttes til svineinfluensaen. Av disse var sju yngre enn 20 år. 20 av de døde hadde underliggende sykdom som medførte økt risiko for alvorlig sykdom ved influensa. To personer tilhørte ingen risikogruppe.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus