Meny

Lyn skylder på NRK

Lyn-laget med Gunnar Halle i spissen forlater Ullevaal stadion etter tap mot FFK i sin siste kamp i Eliteserien. (Foto: Terje Bendiksby, Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lyn mener statskanalens nyhet om at Ullevaal hjelper klubben økonomisk er feil og har gjort jobben med å hente penger vanskeligere.

OSLO (ABC Nyheter): Lyn har gitt seg selv en frist på åtte dager for å løse den økonomiske situasjonen klubben er kommet i. Om det ikke skjer, ser styrene i både klubb og ASet ikke annen utvei enn å måtte gå til skifteretten for å begjære oppbud.

Det skriver klubben selv på egne sider i dag.

Det totale kapitalbehovet er ifølge Lyn 17 millioner kroner og så langt er det reist rundt 11 millioner.

NRK meldte i slutten av oktober at Norges fotballforbund (NFF) gjennom datterselskapet Ullevaal Stadion Idrett (USI) hadde reddet Lyn.

Dette mener Lyn er feil og klubben mener saken har ført til at arbeidet for videre drift ble vanskeligere. Klubben mener fordi man skapte et inntrykk av at klubben allerede var reddet så ble jobben med å løse den prekære situasjonen vanskeligere.

Les også: Lyn på randen av konkurs

Lyn opplyser at de på vel 18 måneder har redusert kostnadene med cirka 60 millioner og at det er hele organisasjonen som har måtte tåle kuttene.

Lyn skal avholde styremøte 26. november hvor den endelige status på refinansieringen vil stå på agendaen.

Har klubben fått inn nok kapital til å slette gjelden vil Lyn spille i 1. divisjon neste år - om ikke så er Lyn konkurs.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus