Meny

Mobber Neville og Ferguson i ny film

Gary Neville får gjennomgå i den nye filmen Fifteen Minutes That Shook The World, sammen med sin sjef, Alex Ferguson. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Liverpool har laget sjokkbølger i England etter en film som portretterer Alex Ferguson som en whisky-drikkende alkis og Gary Neville som en «rotte» som hater folk fra Liverpool.

Den måtte kanskje komme; filmen om den mirakuløse opphentingen til Liverpool i Champions League-finalen mot AC Milan i 2005.

Ifølge The Times er den 43 minutter lange filmen Fifteen Minutes That Shook The World en fiktiv og humoristisk fortelling av den enorme inspirasjonen Liverpool fikk da det det mirakuløse comebacket var et faktum. Steven Gerrard og Jamie Carragher spiller rollene som seg selv, og manager Rafael Benitez er spilt av komiker Neil Fitzmaurice.

I filmen er det en Ferguson-imitator samt en Neville-lookalike, som med United-drakten sin har nummer 2 og navnet «Rat Boy» på ryggen. Sistnevnte blir oppringt av sin jublende manager etter at Milan har gått opp til 3-0 hvor på Neville følger opp sin egen sang om hvor mye han hater scousere (innbyggerne fra Liverpool). Når da Liverpool begynner sin legendariske opphenting, tømmer Ferguson i seg en flaske whiskey. Så deprimert er han at han å trer hodet sitt i ei løkke. Selvmordsforsøket stanses imidlertid av at tyggegummien hans blir til en boble som eksploderer i ansiktet hans.

Rafael Benitez lo godt av måten hans karakter ble portrettert på av Fitzmaurice etter premieren. I filmen, da Liverpool-spillerne henger med hodet i pausen får spillerne, følgende beskjed, mens det blir spilt melankolsk musikk på gitaren til en trubadur i bakgrunnen:

«Hele forbanna verden vil pisse på oss, kom dere ut på banen, hele gjengen av griser, og sørg for at dette blir vår dag», står gjengitt i Times.

I selve filmen deltar også flere andre av Liverpools førstelagsspillere, i tillegg til Dietmar Hamann.

- Jamie og Stevie har sett mine filmer tidligere, og da jeg viste dem manuset, synes de at det var festlig, og bestemte seg for å være med i filmen. Jeg har alltid lurt på hva som egentlig skjedde i garderoben under pausen, og derfor laget jeg filmen, sier manusforfatter Dave Kirby i Liverpoolfc.tv

Liverpool vant kampen på straffer etter å ha innhentet AC Milans 3-0 ledelse til 3-3.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus