Magnus Carlsen verdensmester i lynsjakk

Magnus Carlsen har blitt tidenes yngste verdensmester i lynsjakk. Her er Carlsen fotografert under den kinesiske superturneringen Nanjing Pearl Spring . Foto: Yufeng, NPSCT / Scanpix.
Magnus Carlsen har blitt tidenes yngste verdensmester i lynsjakk. Her er Carlsen fotografert under den kinesiske superturneringen Nanjing Pearl Spring . Foto: Yufeng, NPSCT / Scanpix.

<pMagnus Carlsen (18 ) er tidenes yngste verdensmester i lynsjakk. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka 14.40 onsdag ettermiddag var den aller første verdensmestertittelen til Magnus Carlsen i formelt avgjort. Da hadde det allerede vært klart i en snau halv time at han hadde seieren i lomma i forhold til hovedutfordreren Viswanatha Anand.

Resultatet var klart før de to siste partiene var ferdigspilt under mesterskapet i Moskva.

– Det er en utrolig prestasjon at Magnus Carlsen er blitt verdensmester i lynsjakk i en alder av bare 18 år, sier en imponert generalsekretær Dag Danielsen i Norges Sjakkforbund til NTB.

Med to partier skaffet Magnus Carlsen seg en ledelse som var umulig å ta igjen. Etter at 41 av 42 partier var ferdigspilt av Carlsen ledet han med 3 poeng mot Anand. I teorien kunne han greie seg med remis (uavgjort) på de gjenværende rundene.

Carlsen storspilte hele dagen og tapte bare for Ruslan Ponomariov.

Generalsekretær Dag Danielsen er stolt og imponert over Carlsens spill og sier at dette vil få konsekvenser både for sjakksporten og for Carlsen selv.

– Han er tidenes yngste verdensmester i lynsjakk. Dette vil få enormt å si i sjakkmiljøet, sier Danielsen.

I løpet av den tre dager lange turneringen har Carlsen spilt to partier mot hver av de 21 motstandere.

– Et mål har vært å vinne her. Jeg har spilt lite lynsjakk, men dette var moro, sier Magnus Carlsen til VG Nett.

Personvernpolicy