Meny

Varsler endringer i sykelønnsordningen

Jens Stoltenberg og regjeringen hans komme til å foreslå endringer i sykelønnsordningen allerede onsdag ettermiddag. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen kommer til å foreslå endringer i sykelønnsordningen allerede onsdag ettermiddag. Endringene gjelder både arbeidsgivere, arbeidstakere og legene, erfarer NRK.

Regjeringen legger fullt trykk på denne saken bare fem dager etter at partene i arbeidslivet ble enige om å forhandle fram en ny avtale om inkluderende arbeidsliv – den såkalte IA-avtalen.

Fredag i forrige uke ble regjeringen og partene i arbeidslivet er enige om at denne avtalen til nå ikke er i nærheten av å oppnå målene om en reduksjon på 20 prosent i sykefraværet. Det ligger fortsatt på samme nivå som da avtalen ble inngått i 2001.

Regjeringen har vært tvunget til å bevilge 3,2 milliarder kroner mer enn det som ligger i revidert statsbudsjett for å betale for en kraftig økning i fraværet de siste seks månedene. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus