Meny

Lyn på randen av konkurs

Fotballklubben Lyn Oslo er på randen av konkurs. (Foto: Terje Bendiksby/SCANPIX)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Styreleder Oddbjørn Lende i Lyn innrømmer at den økonomiske situasjonen i klubben er dramatisk. Klubben er på randen av konkurs.

– Sånn som det er nå, kan vi ikke holde på mye lenger, sier styreleder Lende til NRK. Han forteller at en pressemelding vil komme senere onsdag, og den vil inneholde detaljer om klubbens hardt pressede økonomi.

– Situasjonen er dramatisk. Det er alt jeg kan si nå, sier styreformannen. Han ledet et styremøte tirsdag kveld, og så ille skal det være at tirsdagens styremøte kan bli det siste.

Tidligere i uken var Oslo-klubben på Norges Fotballforbunds liste over klubber som kan miste lisensen hvis den ikke kan vise til positive tall innen nyttår.

Lyn har milliongjeld til flere kreditorer. Ullevaal stadion har, for eksempel, mellom 5 og 6 millioner kroner til gode for leie av stadion. I denne saken har klubben fått et tilbud om en langsiktig nedbetalingsplan, men Lyn har samtidig fremmet et motkrav på flere millioner kroner til Ullevaal stadion som det ikke er enighet om.

NRK melder at nå tyder alt på at klubben trolig vil stille et nytt ultimatum som går ut på at klubben slår seg selv konkurs, dersom det ikke kommer inn nok penger innen en gitt frist. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus