Meny

Kvinne steinet til døde

Medlemmer av al-Shabaab viser muskler i en demonstrasjon i Somalias hovedstad Mogadishu. De ekstremistiske islamistene har innført en streng fortolkning av sharia i områdene de kontrollerer. Foto: REUTERS / Omar Faruk / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En somalisk kvinne er blitt steinet til døde etter å ha blitt dømt for utroskap av den ekstremistiske islamistbevegelsen al-Shabaab.

Dette er den andre henrettelsen i sitt slag denne måneden, opplyser somaliske tjenestemenn.

Mannen som skal ha deltatt i det angivelige utroskapen, ble dømt til hundre piskeslag av den al-Shabaab-oppnevnte dommeren Sheikh Ibrahim Sheikh Abdirahman.

Flere hundre personer skal ha bivånet steiningen, som fant sted i landbyen Eelbon sør i Somalia.

Al-Shabaab, som praktiserer en streng tolkning av de islamske sharialovene, utkjemper en blodig borgerkrig mot den somaliske sentralregjeringen. Om lag 19.000 sivile har mistet livet i konflikten siden 2007.

Islamistbevegelsen beskyldes for å ha forgreninger til al-Qaida, noe enkelte medlemmer av al-Shabaab har bekreftet. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus