Northug trues med startnekt

Petter Northug trues med startnekt hvis han velger å gå for et privat lag i stedet for landslaget. Den røde nesen har han på seg i anledning Redd Barnas Rødnesedag. (Foto: Heiko Junge/SCANPIX)
Petter Northug trues med startnekt hvis han velger å gå for et privat lag i stedet for landslaget. Den røde nesen har han på seg i anledning Redd Barnas Rødnesedag. (Foto: Heiko Junge/SCANPIX)

<pPetter Northug skal være ønsket som frontfigur for et privat lag. Hvis skistjernen velger å gå ut av landslaget, får han startnekt av Norges Skiforbund, skriver VG.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Markedsaktører ønsker ifølge VG å starte et privat lag med Northug i spissen etter OL i Vancouver. Skipresident Sverre Seeberg sier på generelt grunnlag at en løper kan miste startlisensen hvis han ikke vil gå for landslaget.

– Hvis skiforbundet vil ha deg med på landslaget og du sier nei, la oss si at du for eksempel er den beste, vil det bli sånn at skiforbundet med hjemmel i rennreglementet kan ta startlisensen din. Og det kommer vi til å gjøre, sier Seeberg til VG.

– Det er nå en gang sånn at det er Norges Skiforbund som tar ut dem som er på landslag. Reglene våre er veldig tydelige på at de Norges Skiforbund tar ut, er omfattet av rennreglementet. Altså hvis en utøver sier: «Nei, jeg vil ikke være på landslaget» når man får tilbudet, da får man ikke starte i skirenne. Da har man meldt seg ut.

Skiforbundet skal ha blitt kjent med planene om et nytt lag tirsdag.

– Foreløpig er det bare rykter. Men tilbud vil de beste alltid få. Det er en vanskelig situasjon. Jeg har informert mine overordnede som det er naturlig å si ifra til om dette, sier sportssjef Åge Skinstad til VG. (©NTB)

Personvernpolicy