Meny

Demokrater kan stanse helsereform i Senatet

President Barack Obama sliter med å sanke støtte til helsereformen blant sine egne Senatet. Demokratenes leder i Senatet, Harry Reid (t.h.) arbeider på spreng med lovforslaget. Foto: REUTERS / Jim Young / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere demokrater sier de er usikre på om de vil støtte Barack Obamas storstilte helsereform når den blir fremmet i Senatet.

Det trengs 60 av 100 stemmer i Senatet bare for å åpne debatt om helsereformen.

Demokratene har de 60 representantene som trengs for å åpne debatten, men flere av dem stiller seg allerede tvilende til reformplanene.

– Jeg er ansvarlig for innbyggerne i Arkansas og det er der jeg vil søke råd, sier senator Blanche Lincoln til The New York Times.

Også Ben Nelson fra Nebraska og Mary L. Landrieu fra Louisiana er usikre om de vil støtte helsereformen.

Vil se forslaget

Lincoln, Nelson og Landrieu har alle sagt at de ikke vil stemme for å åpne debatt før de har sett det endelige lovforslaget som skal fremmes for Senatet. Demokratenes leder i Senatet, Harry Reid, arbeider på spreng med forslaget, som kan bli klart allerede onsdag.

– Vi har alle problemer med lovforslaget, men jeg håper vi får støtten vi trenger slik at debatten kan starte, sier Bob Casey fra Pennsylvania.

Kostbar reform

Helsereformen, som kan komme til å koste 1.200 milliarder dollar, ble godkjent i Representantenes hus med 220 mot 215 stemmer. Kun én republikaner stemte for.

Men president Obama kan ikke håpe på republikansk støtte i Senatet.

– Vi kommer til å gjøre alt vi kan for å beseire dette uhyret og heller kjempe for en virkelig debatt om hvordan vi kan reformere helseordningen i dette landet, sier senator John Thune, som sitter i den republikanske ledelsen. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus