Meny

Høyre større enn Frp i ny måling

Frp-leder Siv Jensen (TV) må se seg forbigått av Høyre på en ny måling. Høyre-leder Erna Solberg er leder for det største partiet på borgerlig side, ifølge Opinion. (Foto: Erlend Aas / Scanpix). 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Erna Solberg gleder seg over at Høyres oppslutning øker til 21,7 prosent i en ny måling, hakket foran Fremskrittspartiet som får 20,9 prosent.

Høyre er dermed landets nest største parti i målingen som Opinion har utført for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Med en fremgang på 1,8 prosentpoeng siden forrige måling har Høyre økt oppslutningen med 4,5 prosentpoeng siden valget i september. Fremskrittspartiet taper på sin side 2,4 prosentpoeng i novembermålingen.

Snakker og bygger

Høyre-leder Erna Solberg er fornøyd med tallene:

– Dette er veldig hyggelig. Jeg tror framgangen er et resultat av at vi har gjort det vi sa vi skulle gjøre, nemlig å snakke om egen politikk, sier hun.

I Frp-leiren slår de fast ulike målinger nå svinger rundt valgresultatet.

– Jeg har ikke så stort engasjement på målinger nå rett etter et valg. Nå bruker vi tiden til å bygge nye profiler og få den nye stortingsgruppa i sving. Det er viktigere enn å komme med slående politiske argumenter, sier partileder Siv Jensen.

Rødgrønt glipper

Arbeiderpartiet står på stedet hvil og noterer en oppslutning på 33,3 prosent i Opinions novemberbarometer.

Med kun mindre endringer også for de andre partiene ville de rødgrønne regjeringspartiene mistet flertallet i Stortinget dersom målingen hadde vært valg. De rødgrønne ville fått 79 mandater, noe som er sju færre enn ved valget. Målingen viser at Rødt er inne med ett mandat.

Oppslutningen for de øvrige partiene, med endring fra forrige måned i parentes: SV 6,4 (-0,4), Sp 5,2 (uendret), Venstre 4,3 (-0,5), KrF 5,3 (+0,9), Rødt 1,6 (-0,1), andre 1,4 (+0,8). (©NTB

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus