Meny

Tysk 90-åring tiltales for massedrap på jøder

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 90 år gamle tyskeren Adolf Storms må møte for retten, tiltalt for 58 drap på jødiske tvangsarbeidere. Drapene skjedde i mars 1945, da andre verdenskrig gikk mot slutten.

Storms, som tilhørte naziorganisasjonen SS, skal ha stått bak skytingen av 57 jøder nær byen Deutsch Schützen, som ligger i Østerrike nær dagens grense mot Ungarn. Før de ble drept, ble de ranet for det de hadde av verdisaker, ifølge tiltalen.

Dagen etter denne massakren skal en 58. arbeider ha blitt drept på ordre fra Storms, fordi han ikke orket å holde tempoet i en tvangsmarsj. Adolf Storms bor i dag i Duisburg nær Köln i det vestlige Tyskland.

Politiet har beslaglagt en rekke dokumenter hjemme hos Storms, ble det opplyst tirsdag. Det tyske nyhetsmagasinet Der Spiegel meldte tidligere i høst at tyske etterforskere kom på sporet av Storms takket være opplysninger fra en østerriksk student.

Den 28 år gamle studenten Andreas Forster reiste til Duisburg der han snakket med Storms i dagevis og tok opp samtalene på videobånd. Selv om 90-åringen virket åndsfrisk, hevdet han at han ikke kunne huske noe som helst om massakren i 1945. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus