Unike bilder av «den levende fossilen»

Unike bilder av «den levende fossilen»
Unike bilder av «den levende fossilen»

<pFor første gang har man klart å få videobilder av den sjeldne, eldgamle fisken.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag offentliggjorde japanske forskere bildene tatt utenfor kysten av Indonesia. Fisken er en variasjon av kvastfinnefisken. Dette skal være de første videobildene av en levende kvastfinnefisk i dette området. Videoen viser den 31 centimeter lange fisken på 161 meter dyp.

Kvastfinnefisken har utviklet seg lite på 60 millioner år, og man trodde lenge den var utdødd. Ut i fra fossiler har forskere kjent til kvastfinnefisken siden 1800-tallet, men det var først i 1938 at man fant levende eksemplarer i Afrika. Derfor blir fisken omtalt som «den levende fossilen».

Forsatt vet man lite om hvordan kvastfinnefisken lever. Med de nye videobildene håper forskerne at de kan kaste nytt lys over denne sjeldne fisken.

Personvernpolicy