Sjåfør alvorlig skadet av 20 tonn betong

<pTilstanden er stabil for en mann som ble alvorlig skadd da en 20 tonn tung betonglast løsnet fra en trailer og traff bilen han kjørte.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulykken skjedde ved 10.30-tiden tirsdag på riksvei 111 ved Torp i Fredrikstad.

– Føreren av personbilen, en mann på 62 år fra Fredrikstad, er alvorlig skadd og er sendt til Ullevål universitetssykehus med ambulansehelikopter, sier operasjonsleder Bjørn A. Paulsen i Østfold politidistrikt.

Ved 13.30-tiden tirsdag opplyser Ullevål universitetssykehus at mannens tilstand er stabil. Han pådro seg alvorlige brudd- og ansiktsskader og er under intensivbehandling.

Flere betongelementer på om lag 20 tonn til sammen løsnet fra en trailer, og ett av dem traff bilen. Like etter klokken 11 kom en kranbil til stedet og fikk løftet bort betongen. Rundt klokken 11.45, mer enn én time etter ulykken, fikk redningsmannskapene mannen ut av bilen, skriverSarpsborg Arbeiderblad.

– Førerkortet til trailersjåføren ble beslaglagt på stedet. Traileren blir tauet inn i Hafslund trafikkstasjon for tekniske undersøkelser. Vi har mistanke om mangelfull sikring av lasten, men det kan også være forhold utenfor sjåførens kontroll som forårsaket ulykken, sier Paulsen til NTB.

Bilføreren var ved bevissthet mens redningsarbeiderne jobbet med å få ham løs, ifølge NTB.

Personvernpolicy