David Irving hacket:

Norske kontakter avslørt

Den omstridte britiske skribenten David Irving ble i helgen hacket. Hans eposter, kontakter og passord ligger åpent på nett. Foto: Scanpix
Den omstridte britiske skribenten David Irving ble i helgen hacket. Hans eposter, kontakter og passord ligger åpent på nett. Foto: Scanpix

<pI helgen ble den svært omstridte høyreekstreme forfatteren David Irving hacket. Materialet ligger nå åpent på nett, og her finnes også norske epostadresser.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): For et par dager siden ble den høyrevridde krigsforfatteren David Irving hacket av antifascister. Privat epostkorrespondanse, hans ulike passord og flere kontakter ligger nå åpent ute på nett.

Men også e-postadressene til folk som har vært i kontakt med mannen som vakte store bruduljer da han besøkte Norge i vår, ligger fremme. Og på denne listen finnes også fire åpenbart norske adresser med no-domene.

- Jeg har lastet ned noen av hans bøker i pdf-format. Var nysgjerrig på mannen. I den forbindelse sendte jeg han en e-post med et par spørsmål, svarer en av de norske når ABC Nyheter spør ham om hvorfor adressen dukker opp.

Også den av ABC Nyheters journalister som hadde profesjonell kontakt med Irving i vår, står oppført på lista. Det samme gjør en lokalavisjournalist, men hun har ikke besvart en henvendelse om årsak. Den siste adressen er ikke aktiv.

For Irving var helgens avsløring ubehagelig. Blant annet ble det avslørt hvor han etter planen skulle tale den påfølgende dagen.

Den svært kontroversielle skribenten møtes av demonstranter hver gang det offentliggjøres hvor han befinner seg. Avsløringen viser hvordan de som måtte ønske å høre ham tale, må opptre. De velges ut av Irvings medarbeidere. Bare dem som betaler og finnes i orden får vite hvor boksigneringer og taler skal skje.

Irving kaller seg selv historiker, og han har gjort seg et navn på å så tvil om nazistenes grusomheter under siste verdenskrig. Mange kaller han også holocaust-fornekter.

At også hans tilhengere oppfatter han som nazi-tilknyttet, kommer tydelig frem i korrespondansen. En støttespiller understreker for eksempel at det er viktig å få frem at jødene selv hadde skylden for utryddelsen i konsentrasjonsleirene.

Les også: Irving kom, snakket og dro

I mai var det meningen at Irving skulle tale på en konferanse på Lillehammer om løgn, men arrangørene valgte å avlyse arrangementet. Og at fjernsynskanalen TV2 valgte å la ham slippe til under norgesoppholdet, høstet omfattende kritikk.

Irving lurte også ABC Nyheter. I opptakten til Lillehammer-konferansen bekreftet han at han allerede befant seg i Oslo, men det viste seg å være en ren løgn.

Personvernpolicy