Meny

Nå henger de ikke lenger sammen

SKILT: Trishna (t.v) og søsteren Krishna er nå skilt fra hverandre etter en 27 timer lang operasjon. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Leger reddet de to siamesiske tvillingene Krishna og Trishna ved å operere hodene deres fra hverandre.

Australske leger reddet livet til de to siamesiske tvillingene Krishna og Trishna (2), som hang sammen i hodet. I natt norsk tid ble operasjonen utført.

- For sykehuset er dette et stort øyeblikk, men for jentene er det et enda større øyeblikk, sier overlege Leo Donnan, ifølge Aftonbladet.se.

Ikke mindre enn 16 nevro- og plastiske kirurger på et sykehus i Melbourne opererte de to jentene i over 27 timer. Jentene hadde ifølge legene 25 prosent sjanse til å overleve operasjonen, men jentene skal ifølge rapportene nå ha det bra.

Slik så Krishna og Trishna ut før operasjonen (Foto: Scanpix).Slik så Krishna og Trishna ut før operasjonen (Foto: Scanpix).

- Separasjonsøyeblikket var et ganske surrealistisk øyeblikk. Det var en befrielse, men jegtror alle forstår at det fortsatt er en lang vei å gå, og at jentene har en vanskelig tid foran seg, sier Donnan.

Det er fortsatt uvisst hvordan jentenes kropper vil reagere på å være separert.

Plastiske kirurger skal nå forsegle jentenes hodeskaller med ben og hudvev for å forhindre infeksjoner.

Krishna og Trishna er fra Bangladesh, hvor de av foreldrene ble overlatt til et barnehjem. For to år siden ble de imidlertid reddet av leger. Da var de svært nær å dø.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus