Meny

NATO-retrett fra Afghanistan i 2010

NATO-retrett fra Afghanistan i 2010

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NATO vil i løpet av neste år trekke sine styrker ut av deler av Afghanistan. Afghanske soldater og politifolk skal overta ansvaret for sikkerheten, sier alliansens generalsekretær Anders Fogh Rasmussen.

Fogh Rasmussen sa på et møte med NATOs utenriks- og forsvarsministre i Brussel mandag at planen om å la afghanerne overta sikkerhetsansvaret i deler av landet er realistisk. Han fikk støtte fra den tyske forsvarsministeren Karl-Theodor zu Guttenberg.

Også Tysklands utenriksminister Guido Westerwelle stilte seg positiv.

– Vår regjering har som sin ærgjerrige målsetting at den i løpet av valgperioden skal komme så langt at en tilbaketrekning av våre styrker er mulig, framholdt Westerwelle.

Fogh Rasmussen ville ikke si om planene om tilbaketrekning også gjelder de nordlige delene av Afghanistan, der blant annet den norske Afghanistan-styrken opererer.

– Det er litt tidlig å snakke om bestemte distrikter og nabolag, framholdt NATO-sjefen.

Generalsekretæren mente at Storbritannias krav om at andre NATO-allierte enn USA må sende 5.000 ekstra soldater til Afghanistan ikke er urimelig. Men det er for tidlig å si nøyaktig hvor mange soldater som trengs, framholdt han. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus