Meny

Romferja Atlantis er skutt opp

Romferja Atlantis er skutt opp

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske romferja Atlantis er skutt opp fra Cape Canaveral i Florida sørøst i USA, med kurs for den internasjonale romstasjonen ISS. Ferden skal vare i elleve dager.

Romferjas mannskap på seks skal levere reservedeler og utføre vedlikeholdsarbeid og oppgraderinger på romstasjonen. De ble skutt opp fra Kennedy-romsenteret ved Cape Canaveral mandag, og oppskytningen gikk helt etter planen.

Med seg på ferden har astronautene tistelsommerfugl- og monarksommerfugllarver. Disse skal senere sammenlignes med sommerfugler som vokser opp på jorda.

Ferden som ble innledet mandag, er ifølge planene den sjette siste i rekken med dagens romferjer. Det er meningen at ferjene skal erstattes med en ny type romfartøy som kalles Orion og som skal kunne brukes til bemannede ferder til månen og andre himmellegemer. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus