Meny

Berlusconi-rettssak utsatt

Italias statsminister Silvio Berlusconis forsvarere fikk rettens medhold i at rettssaken om skatteundragelser og regnskapsjuks må utsettes. Foto: REUTERS / Max Rossi / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rettssaken der Italias statsminister Silvio Berlusconi er tiltalt for skatteunndragelser er utsatt til 18. januar, ifølge italienske medier.

Årsaken skal være at Berlusconi er opptatt med FN-toppmøtet om sult som åpnet i Roma mandag, samme dag som rettsmøtene skulle begynne.

Anklagene om skatteunndragelser og regnskapsjuks er knyttet til transaksjoner hans selskap Mediaset gjorde på 1990-tallet.

Berlusconis støttespillere har forsøkt å hindre at Berlusconi må møte i retten og svare for anklagene. I fjor høst ble en ny lov som sikret den sittende statsministeren juridisk immunitet vedtatt av nasjonalforsamlingen. Men denne loven ble erklært ugyldig av grunnlovsdomstolen i forrige måned. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus