Meny

Obama: – Jeg har aldri brukt Twitter

Klar tale fra president Barack Obama i Shanghai. Foto: REUTERS/SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President Barack Obama myket opp stemningen ved å snakke om sitt eget forhold til Twitter da han talte til kinesiske studenter i Shanghai mandag.

Obama innrømte at han aldri hadde brukt Twitter selv og skyldte på at han ikke var flink til å skrive på mobiltelefonen. I talen til studentene understreket han hvor viktig det var med fri informasjonsflyt i samfunnet.

– Jeg har alltid vært en sterk tilhenger av at internett kan brukes fritt, og av at det ikke skal være sensur, sa Obama.

Internett er strengt kontrollert i Kina, og Twitter blir blokkert av myndighetene.

Selv om Obama ikke selv bruker Twitter, har Demokratene en egen Twitter-feed som brukes til å varsle om hendelser der Obama er involvert.

Ytringsfrihet

Den amerikanske presidenten understreket videre viktigheten av ytrings- og religionsfrihet.

– Alle mennesker, også etniske og religiøse minoriteter, har krav på slike rettigheter, uansett om de befinner seg i USA, Kina eller andre land, sa Obama.

Den amerikanske presidenten presiserte at USA ikke ønsker å påtvinge andre land sin egen politikk, men la samtidig til at amerikanerne ikke vil være tause om det de oppfatter som galt i verden.

Klima

Obama understreket videre i talen at Kina, i likhet med USA, må ta «kritiske steg» for å motvirke klimaendringene.

Kina slipper trolig ut mer CO2 enn noe annet land i verden, men har gjort det klart at de ikke kan godta et internasjonalt bindende tak på sine utslipp.

Hundrevis av millioner kinesere lever fortsatt i fattigdom, og kinesiske myndigheter mener derfor at vestlige land må gå foran og kutte sine egne utslipp av klimagasser. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus