Meny

Ga feil informasjon om svineinfluensaen

Helsedirektør Bjørn-Inge Larsen (t.v) og overlege Bjørn Iversen ved Folkehelseinstituttet. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helsedirektør Bjørn-Inge Larsen misforsto og feilinformerte helseministeren om at Norge var med i en europeisk svineinfluensaoversikt.

– Jeg har misforstått informasjon i eget hus om hvor raskt det lar seg gjøre å delta i det europeiske registeret. Denne informasjonen har jeg gitt videre på pressekonferanse, til statsråden og til Stortinget, sier direktør Bjørn-Inge Larsen i Helsedirektoratet til VG.

18 personer har dødd av svineinfluensaen i Norge, og myndighetene håper at internasjonal registrering på sikt vil gi intensivlegene flere svar om sykdomsforløp, risikogrupper og behandling.

På en høring i Stortinget for to uker siden opplyste helseminister Anne Grethe Strøm-Erichsen at registreringen i det europeiske registeret skulle skje innen få dager.

Men direktoratet har fortsatt ikke søkt Datatilsynet om å knytte Norge til registeret. Larsen lover å få fortgang i saken.

– Heldigvis er det slik at forsinkelsen ikke har vært avgjørende for liv og helse for pasientene på norske sykehus. Dette har vi også fått forsikring om fra de regionale helseforetakene, sier han. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus