Meny

Ørnhøi: SV ble lurt i kampflysaken

SV-veteran Stein Ørnhøi. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SV-veteran Stein Ørnhøi betegner prosessen rundt Norges innkjøp av nye jagerfly som uren og uryddig og mener partiet ble lurt.

I kronikken «Svik, svindel og flykjøp» i Dagsavisen mandag imøtegår SV-veteranen, som var sentral i partiets mislykkede kamp for å velge svenske JAS Gripen, Erling Borgens refs av partiet i boka «Fredsnasjonens hemmeligheter».

«SV ble lurt, for ikke å si svindlet,» skriver han i kronikken, hvor han påstår at de som styrte prosessen uansett ville sørge for at Joint Strike Fighter, som regjeringen til slutt ende opp med å kjøpe, kom best ut.

”Alle visste at hvordan en enn snudde og vendte på saken, ville Forsvarsdepartementets eksperter komme til at det amerikanske flyet var best rent militært. Simuleringene ga naturligvis svar avhengig av hva en puttet inn i datamaskinen, skriver han.

Ørnhøi kan imidlertid ikke svare på hvem han mener har lurt og ført partiet bak lyset.

– Jeg mener hele flykjøpsaken har vært en uren og uryddig prosess. SV ble lurt. Hvem som lurte oss, vet jeg ikke. Hadde jeg visst det, ville jeg ikke nølt med å fortelle det, sier han til Dagsavisen.

– At ikke Ørnhøi har funnet ut hvem som har lurt hvem, kan skyldes at ingen har lurt noen, sier Jan Petersen (H), som var leder i forsvarskomiteen da saken pågikk. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus