Meny

Elden anmelder Storberget

Advokat John Christian Elden anmelder justisminister Knut Storberget. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokat John Christian Elden anmelder justisministeren, Økokrim og politiet i Oslo til Spesialenheten for politisaker for å ha sendt feilaktige rapporter til politiet i Brasil.

Knut Storberget. Foto: ScanpixKnut Storberget. Foto: Scanpix

Rapportene om norske statsborgere som er sendt over til politiet i Brasil har medført store konsekvenser for blant andre Eldens klient, forretningsmannen Trygve Kristiansen.

– Det er åpenbart justisminister Knut Storbergets ansvar at noen i Oslo-politiet eller Økokrim har oversendt flere feilaktige dokumenter til myndighetene i Brasil. Det er dokumenter som inneholder grove og usanne påstander om norske borgere. Det er disse politinotatene som fikk det føderale politiet i Brasil til å iverksette etterforskning, beslag av millionverdier og sikte norske statsborgere for organisert kriminalitet og hvitvasking av millionbeløp, sier John Christian Elden til Dagbladet.

Knut Storberget har tidligere avvist ansvar i saken. Både Økokrim og politiet i Oslo nekter for å ha gjort noe galt i saken. Elden sier han ønsker at Spesialenheten for politisaker skal avdekke hvem som har sendt de feilaktige rapportene.

Ifølge Elden har politiet i Brasil presisert at Kristiansen ikke er mistenkt for noe kriminelt i Brasil, men at han angivelig skal ha innført svarte penger fra Norge.

– Jeg vil ha fakta på bordet og vite hvorfor min klient er siktet i Brasil når alle faktisk er enige i at han ikke har gjort noe galt, sier forsvarsadvokaten. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus