Elden anmelder Storberget

Advokat John Christian Elden anmelder justisminister Knut Storberget. Foto: Scanpix
Advokat John Christian Elden anmelder justisminister Knut Storberget. Foto: Scanpix

<pAdvokat John Christian Elden anmelder justisministeren, Økokrim og politiet i Oslo til Spesialenheten for politisaker for å ha sendt feilaktige rapporter til politiet i Brasil.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Knut Storberget. Foto: ScanpixKnut Storberget. Foto: Scanpix

Rapportene om norske statsborgere som er sendt over til politiet i Brasil har medført store konsekvenser for blant andre Eldens klient, forretningsmannen Trygve Kristiansen.

– Det er åpenbart justisminister Knut Storbergets ansvar at noen i Oslo-politiet eller Økokrim har oversendt flere feilaktige dokumenter til myndighetene i Brasil. Det er dokumenter som inneholder grove og usanne påstander om norske borgere. Det er disse politinotatene som fikk det føderale politiet i Brasil til å iverksette etterforskning, beslag av millionverdier og sikte norske statsborgere for organisert kriminalitet og hvitvasking av millionbeløp, sier John Christian Elden til Dagbladet.

Knut Storberget har tidligere avvist ansvar i saken. Både Økokrim og politiet i Oslo nekter for å ha gjort noe galt i saken. Elden sier han ønsker at Spesialenheten for politisaker skal avdekke hvem som har sendt de feilaktige rapportene.

Ifølge Elden har politiet i Brasil presisert at Kristiansen ikke er mistenkt for noe kriminelt i Brasil, men at han angivelig skal ha innført svarte penger fra Norge.

– Jeg vil ha fakta på bordet og vite hvorfor min klient er siktet i Brasil når alle faktisk er enige i at han ikke har gjort noe galt, sier forsvarsadvokaten. (©NTB)

Personvernpolicy