Meny

Venstre vil ha mer miljøvennlig skattesystem

Parlamentarisk leder Trine Skei Grande mener vi må straffe det som er miljøfiendtlig og belønne miljøvennlig forbruk. (Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Venstre flytter på 4 milliarder kroner i sitt alternative statsbudsjett for å styre skatte- og avgiftssystemet i en mer miljøvennlig retning.


– Vi må straffe det vi ikke liker, det som er miljøfiendtlig, og belønne miljøvennlig forbruk. Dette er noe alle partiene har snakket om, men Venstre er det eneste som gjør noe med det, sier parlamentarisk leder Trine Skei Grande til NTB.

I det alternative statsbudsjettet Venstre la fram søndag ettermiddag, foreslår partiet endringer på 7 milliarder kroner innenfor rammen i regjeringens forslag til statsbudsjett for neste år. 4 av milliardene flyttes på i grønn retning, ved at forurensende forbruk, som bruk av fossilt brennstoff, blir dyrere.

I praksis legger Venstre på rundt 10 prosent på dagens miljøavgifter og bruker ekstrainntektene til å gi lettelser og stimuli på andre områder. Blant annet vil Venstre fjerne den omstridte miljøavgiften på biodiesel.

– Nesten daglig får jeg bekymringsmeldinger fra bedrifter som er truet av konkurs på grunn av denne avgiften. Det er bedrifter som har fulgt regjeringens oppfordring, og som nå får denne avgiften å hanskes med, sier stortingsrepresentant Borghild Tenden.

Venstre bruker rundt 1 milliard kroner mindre i oljepenger enn regjeringen.

(©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus