Drapssiktet i Oda-saken hadde drapstanker

18-åringen som er siktet for å ha drept Oda Moe (15) i Skaun i Sør-Trøndelag, har forklart at han hadde tanker om å drepe noen. Begravelsen av Oda Moe fant sted i en fullsatt Børsa kirke i Skaun i Sør-Trøndelag tirsdag 11. november. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix POOL.
18-åringen som er siktet for å ha drept Oda Moe (15) i Skaun i Sør-Trøndelag, har forklart at han hadde tanker om å drepe noen. Begravelsen av Oda Moe fant sted i en fullsatt Børsa kirke i Skaun i Sør-Trøndelag tirsdag 11. november. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix POOL.

<p18-åringen som er siktet for å ha drept Oda Moe (15) i Skaun i Sør-Trøndelag, har forklart at han hadde tanker om å drepe noen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skaun (NTB): Allerede i det første avhøret natt til forrige mandag kom det fram at den siktede hadde gått med tanker om å ta livet av noen da han kom hjem fra permisjon fra Sanitetsbataljonen på Setermoen i Indre Troms, skriver VG.

- Det stemmer at det ikke kan finnes noe drapsmotiv rettet mot den drepte. Han har også forklart at han hadde tanker om å ta liv da han kom hjem på perm. Hvor lenge han har hatt slike tanker, ønsker jeg ikke å gå inn på, sier 18-åringens forsvarer Torfinn Svanem.

Forsvaret har gitt 18-åringen gode skussmål, og han skal ikke ha hatt problemer av alvorlig karakter den siste tiden.

- Så langt er det ikke noe som har skjedd med 18-åringen det siste året som kan forklare det som skjedde forrige søndag, sier forsvareren hans.

Svanem ser på saken som oppklart, men mener at det underliggende motivet er en gåte.

Han og 18-åringen er forberedt på at siktelsen kan endres til overlagt drap.

Politiet har avhørt over 30 vitner, og til uken starter dommeravhør av vitner under 16 år.

Personvernpolicy