Meny

Sponheim langer ut mot Haga

Lars Sponheim mener Åslaug Hagas nye bok er feig. Haga forteller at boken, som har fått navnet «I de innerste sirkler» handler om alvor og galskap i politikken og hvordan det er å være et menneske på toppen av det politiske Norge. Boken er utgitt på Schibsted forlag. Foto: Kyrre Lien / Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Venstre-leder Lars Sponheim langer ut mot Åslaug Haga og mener at det er feigt av henne å ta et oppgjør med norsk politikk i romanform.

Oslo (NTB): - Det er innmari feigt å ta et bittert oppgjør på denne måten og nærmest selvforherligende, sier Sponheim.

Haga selv understreker at boken «I de innerste sirkler» er fiksjon, men persongalleriet i boken levner liten tvil om at hun har latt seg inspirere av sin tid i rikspolitikken.

- Jeg liker ikke formen. Det er noe feigt ved ikke å ta et oppgjør og stå for det. Det å svare at folk får tolke romanen som de vil, er en ualminnelig feig form, mener Sponheim.

Tidligere Frp-leder Carl I. Hagen er heller ikke imponert over Hagas bokprosjekt.

- Slik jeg ser det, presenterer hun en del meninger hun ikke ønsker å ta ansvar for, sier han til Aftenposten. Lederen av Stortingets utdannings- og forskningskomité, Marianne Aasen (Ap), er heller ikke nådig.

- Hun bruker dirty tricks. Det er vanskelig å forholde seg til innholdet og umulig å forsvare seg, sier Aasen, som mener Haga har valgt en uredelig form.

Haga trakk seg i juni i fjor fra regjeringen og kunngjorde samtidig at hun ikke tok gjenvalg som Sp-leder.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus