Meny

- Ekstrem økning i antall barn med misdannelser

- Ekstrem økning i antall barn med misdannelser

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge leger i det krigsherjede Fallujah har det vært en kraftig økning i antall barn som er vanskapte eller får alvorlige sykdommer i svært ung alder.

Legespesialister i Fallujah i Irak begynte å samle informasjon om alle nyfødte for noen måneder siden.

Nevrologer og fødselslager i byen sier i et intervju med The Guardian at det er en kraftig økning i antall fødselsdefekter – blant disse barn født med to hoder, babyer med kreftsvulster, og barn med nervesykdommer – uten at man kan forklare årsaken.

Men man mistenker at det kan ha en sammenheng med det giftige avfallet som ligger igjen etter krigshandlingene som har preget området i svært mange år.

- Før krigens dager så vi få tilfeller av misdannelser hos fostre. Nå har antallet økt dramatisk, sier direktør for et sykehus i Falluja til The Guardian.

- De fleste defektene finner vi i hodet eller ryggraden. Det er også en markant økning i antallet barn med hjernesvulst før fylte to år, sier sykehusdirektøren videre.

En gruppe bestående av blant annet britiske leger har nå anmodet FN om å oppnevne et granskingsutvalg som kan undersøke tilfellene og hjelpe til med å fjerne det giftige avfallet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus