- Ekstrem økning i antall barn med misdannelser

- Ekstrem økning i antall barn med misdannelser
- Ekstrem økning i antall barn med misdannelser

<pIfølge leger i det krigsherjede Fallujah har det vært en kraftig økning i antall barn som er vanskapte eller får alvorlige sykdommer i svært ung alder.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Legespesialister i Fallujah i Irak begynte å samle informasjon om alle nyfødte for noen måneder siden.

Nevrologer og fødselslager i byen sier i et intervju med The Guardian at det er en kraftig økning i antall fødselsdefekter – blant disse barn født med to hoder, babyer med kreftsvulster, og barn med nervesykdommer – uten at man kan forklare årsaken.

Men man mistenker at det kan ha en sammenheng med det giftige avfallet som ligger igjen etter krigshandlingene som har preget området i svært mange år.

- Før krigens dager så vi få tilfeller av misdannelser hos fostre. Nå har antallet økt dramatisk, sier direktør for et sykehus i Falluja til The Guardian.

- De fleste defektene finner vi i hodet eller ryggraden. Det er også en markant økning i antallet barn med hjernesvulst før fylte to år, sier sykehusdirektøren videre.

En gruppe bestående av blant annet britiske leger har nå anmodet FN om å oppnevne et granskingsutvalg som kan undersøke tilfellene og hjelpe til med å fjerne det giftige avfallet.

Personvernpolicy