Døde etter båtulykke

<pMannen som lørdag falt over bord fra en båt utenfor Rørvik i Nord-Trøndelag, ble erklært død lørdag kveld.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da han ankom Sykehuset Namsos ved 14-tiden, var tilstanden kritisk og ustabil. Lørdag kveld døde mannen, som var fra Namdal, melder Namdalsavisa.

Mannen var alene i småbåten da ulykken skjedde. Hovedredningssentralen Nord-Norge (HRN) ble varslet om ulykken klokken 12.18.

– Vi fikk melding fra redningsskøyta Harald V, som var stasjonert i Rørvik. De hadde fått en oppringning fra et vitne som så en mann falle over bord fra en småbåt. Redningsskøyta satte kursen av gårde mot småbåten og var framme etter ti–femten minutter. Mannskapet fant deretter mannen etter fem minutter, sier vakthavende redningsleder Frode Iversen i HRN til NTB.

HRN kontaktet samtidig Hovedredningssentralen Sør-Norge som sendte et Sea King-helikopter til Rørvik. Redningsskøyta tok med seg den livløse mannen, og mannskapet drev med gjenopplivningsforsøk underveis inntil ambulansepersonell overtok på kaia i Rørvik.

– Ambulansepersonell og Sea King-helikopteret overtok pasienten og brakte ham videre til sykehuset i Namsos, sier Iversen.

Personvernpolicy