Madoffs luksus under hammeren

<strong>DYRE KLOKKER:</strong> Finansmannen ser ut til å ha hatt en svakhet for dyre klokker, og rundt 20 av klokkene skal auksjoneres bort lørdag. Blant annet venter arrangørene å få rundt 420.000 kroner for en Rolex. Her et bilde av en av flere Rolex-er som auksjoneres bort. (Foto: AP PHOTO/Richard Drew)
DYRE KLOKKER: Finansmannen ser ut til å ha hatt en svakhet for dyre klokker, og rundt 20 av klokkene skal auksjoneres bort lørdag. Blant annet venter arrangørene å få rundt 420.000 kroner for en Rolex. Her et bilde av en av flere Rolex-er som auksjoneres bort. (Foto: AP PHOTO/Richard Drew)

<pAlt fra diamantbesatte klokker til smykker, pelskåper, golfkøller og fiskeutstyr skal under hammeren når storsvindleren Bernard Madoffs personlige eiendeler selges.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere hundre av Bernard og Ruth Madoffs eiendeler skal auksjoneres bort i New York lørdag kveld, og pengene skal gå til dem som mistet formue og sparepenger i Madoffs svindel.

Det er stor interesse for auksjonen, og politiet ble satt inn for å passe på at skuelystne og samlere ikke skaffet seg en gratis suvenir da auksjonsrommet ble åpnet for offentligheten fredag.

– Dette er en del av historien. Vi kom fordi vi var nysgjerrige, sier Dian Gilmore.

Største bedragerisak

Madoff soner en fengselsstraff på 150 år for å ha stått bak det som trolig er Wall Streets største bedragerisak noensinne. Finansmannen drev et verdensomspennende pyramidespill der tusenvis av investorer tapte flere hundre milliarder kroner til sammen.

Arrangørene håper å få inn rundt 500.000 dollar (i underkant av 3 millioner kroner) på lørdagens auksjon, altså langt fra den svimlende summen Madoff tapte.

Diamantøreringer og et armbånd besatt med diamanter og smaragder går også under hammeren. (Foto: AP Photo/Richard Drew)Diamantøreringer og et armbånd besatt med diamanter og smaragder går også under hammeren. (Foto: AP Photo/Richard Drew)

Finansmannen ser ut til å ha hatt en svakhet for dyre klokker, og rundt 20 av klokkene skal auksjoneres bort lørdag. Blant annet venter arrangørene å få rundt 420.000 kroner for en Rolex.

I tillegg skal diamanter, pelskåper, belter i krokodilleskinn, designervesker, smykker, golf- og fiskeutstyr, tepper, bilder og interiør selges til høystbydende.

På auksjonslisten står det også brevark og konvolutter med Madoffs monogram. Og for dem som ikke har så mye å by for, skal en blokk post it-lapper også under hammeren.

– Dårlig smak

Man kan ikke kjøpe kjærlighet, heter det, og ifølge noen av de nysgjerrige som møtte opp for å kikke på Madoff-parets eiendeler fredag, gjelder det samme for god smak.

– Dette er ikke noe jeg kunne gått med, sier Chuck Spielman mens han ser på Madoffs spesialbroderte Mets-jakke.

Madoffs spesialbroderte Mets-jakke. (Foto: AP Photo/Richard Drew)Madoffs spesialbroderte Mets-jakke. (Foto: AP Photo/Richard Drew)

– Men det er noe jeg kunne stilt ut som en kuriositet, fremholder bilselgeren, som samler på spesielle kjendisgjenstander.

Lark Mason, som eieret auksjonsnettsted, mener de fleste av tingene er «grelle» og ser heller ikke for seg at han vil gå med dem.

Lørdagen auksjon er den første i rekken som skal likvidere Madoff-boet. En samling av fritidsbåter i luksusklassen skal selges på en egen auksjon 17. november.

Personvernpolicy