Meny

Carew senket Sveits

AVGJORDE: John Carew scoret endelig for Norge og avgjorde kampen mot Sveits. Norge vant 1-0. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge var gode defensivt og John Carew scoret på straffe. Dermed påførte Drillo Sveits sitt første tap i 2009, og det norske landslaget avsluttet året med en sterk borteseier.

SVEITS-NORGE 0-1:

(ABC Nyheter) John Carew scoret kampens eneste mål da Norge slo Sveits lørdag kveld. Avgjørelsen falt et par minutter ut i andre omgang da Aston Villa-spissen scoret sikkert på straffe.

– Jeg er veldig fornøyd med det vi gjør defensivt. Vi hindrer Sveits i å komme på overganger og løper mye. Spillerne sto på og var pliktoppfyllende. Midtbanen legger også ned bøttevis med kilometer. Offensivt er vi ikke bra i første omgang, men noe bedre i andre, sier trener Egil Olsen til Viasat 4 etter seieren.

Han vet godt hva han ønsker å forbedre i 2010.

– Vi må utvikle angrepsspillet vårt. Jeg har en forkjærlighet for å komme på kontringer og der kan vi bli bedre. Så der er det en del å gå på, men defensivt er vi på vei mot en like god struktur som tidligere, sier den norske landslagssjefen.

Sjansefattig første omgang

Norge gikk ut i en tradisjonell 4-5-1 formasjon. Erik Huseklepp tok dermed plass på høyrekanten, mens John Carew var alene helt på topp.

Kjetil Wæhler skulle startet i midtforsvaret for Drillos, men han pådro seg en strekk på oppvarmingen og ble erstattet av Jon Inge Høiland.

Sveits hadde ballen mest fra start og Norge lå tålmodig og ventet på at de VM-klare skulle angripe. Hjemmelaget kom til flere innlegg fra kantene, men det var langt mellom høydepunktene. Etter 23 minutter kunne det blitt farlig da Eren Derdiyok kom seg fri i bakrommet, men pasningen var for dårlig.

Ellers var det stjernespissen Alexander Frei som sto bak de fleste avslutningene til de helrøde, og venstrebacken Reto Ziegler var god offensivt mot Tom Høgli. Det norske forsvaret sto imidlertid godt og Hangeland og Høiland hadde god kontroll.

Offensivt for Norge var Erik Huseklepp aktiv. Brann-spissen kom til flere innlegg og skaffet frispark, men forsøkene ble aldri til store muligheter. Etter 40 minutter måtte lysluggen også gi seg med en ankelskade. Morten Moldskred erstattet bergenseren.

Norge tok ledelsen

Etter pause tok kampen seg kraftig opp. Først kom Sveits framover ved innbytter Albert Bunjaku. Han skjøt fra skrått hold mot Rune Almenning Jarstein, men Rosenborg-keeperen reddet. Jarstein kom inn for Jon Knudsen i pausen for Norge.

Med 48 minutter unnagjort tok Norge ledelsen. Morten Gamst Pedersen lekte med Philipp Degen som endte opp med å felle nordmannen i straffefeltet. Dommer Mark Whitby var ikke i tvil og John Carew var sikker fra krittmerket. Han skjøt hardt og kontant til høyre for keeper Diego Benaglio.

Nå skjedde det mye og Sveits gikk rett i angrep etter den norske scoringen. Derdiyok stusset et innlegg mot mål, men Jarstein var på plass.

Fem minutter senere var Bunjaku på farten igjen og kom rundt på venstresiden. Innlegget traff et norsk bein, men returen havnet hos Baretta som klinket ballen like utenfor.

Meget gode defensivt

Etter en time var det Norges tur da Morten Moldskred ble spilt gjennom, men avslutningen gikk noen meter utenfor fra Tromsø-spissen.

Men det var helt klart Sveits som kjørte kampen og særlig Albert Bunjaku fikk et par sjanser. Alle avslutningene hans endte imidlertid utenfor målet til Rune Almenning Jarstein.

Norge gjorde en god forsvarsjobb mot de aktive sveitserne som prøvde seg fra alle vinkler. Laget lå kompakt og midtbanen jobbet steinhardt. Norge roet ned tempoet og frustrerte hjemmelaget. Etter hvert roet det sveitsiske presset seg også ned og Norge fikk et par gode muligheter til å komme på overganger.

De siste minuttene gjorde Jarstein to gode inngripner i feltet, og dermed endte kampen 1-0 og Norge endte også landslagsåret med en ny seier.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus