Meny

Mathilde Moland kan få møte presidentens kone

Det ble bare tid til et kort møte mellom mor og sønn Moland i fengselsgården i Kisangani fredag ettermiddag. Mathilde Moland blir i Kongo til mandag og regner med å få tilbringe betydelig mer tid sammen med sin drapsdømte sønn i løpet av helgen. Fredagens møte var det første på elleve måneder. Foto: Foto: Troens Bevis / Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kan være en mulighet for at Tjostolv Molands mor Mathilde Moland kan få møte kona til Kongos president Joseph Kabila.

Kisangani/Oslo (NTB-Bodil Stein): Predikant Rune Edvardsen som er sammen med Mathilde Moland i Kongo, forteller til Tvedestrandsposten at presidentfruen kan være interessert i å treffe fru Moland over helgen.

- Det jobbes nå i kulissene for å få dette til, sier Rune Edvardsen.

Mathilde Moland var lørdag formiddag igjen inne i fengselet i Kisangani for å treffe sin sønn.

Hun hadde med seg en «godtepakke» med potetgull, sjokolade og havrekjeks.

Hun skulle også dele ut fotballer til andre fanger i fengselet.

Pause

Advokat Marius Dietrichson som følger rettssaken og bistår forsvarerne, sier det nå er pause i saken fram til torsdag i neste uke.

- Da starter prosedyrene og de vil trolig ta et par dager. Deretter trekker retten seg tilbake for å avsi dom. Antakelig vil det ta et par uker, sier Dietrichson til NTB.

Selv er han blottet for forventninger til dommens utfall, siden alle rettens medlemmer har gitt uttrykk for at de tiltalte er skyldige etter tiltalen.

- Men jeg har stor respekt for den jobben forsvarerne gjør. De arbeider under harde vilkår, mener Dietrichson.

Møte mandag

Den norske advokaten fikk for noen dager siden forbud mot å ha kontakt med de to norske tiltalte.

Han skal mandag morgen ha et møte med militærtribunalets president og håper da å få omgjort beslutningen slik at han kan møte Moland og Joshua French.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus