Meny

Ler ikke lenger av Berger

Lars Berger var suveren og vant med nesten halvminuttet lørdag. Foto: Heiko Junge / Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For ett år siden var Lars Berger (30) en skiskyttervits. Nå er lesjingen gullhåp i OL.

Beitostølen (NTB-Per-Espen Løkenhagen): Én bom på ti skudd holdt til klar seier for Berger i den norske sesongåpningen lørdag. Toer Halvard Hanevold (39) endte nesten halvminuttet bak, og treer Emil Hegle Svendsen (24) ble parkert med 44,8 sekunder.

- Ett år var det noen som døpte strafferunden i NM for Berger-runden. Det ble mange vitser om den dårlige skytingen min, og det forstår jeg godt. Men jeg håper at den som ler sist, ler best, gliste Lars Berger til NTB.

Om 90 dager åpner OL i Vancouver. Der har Berger gullsjanse særlig på sprint og stafett.

I fjor ble han stafettverdensmester, og på sprinten bidro han til norsk knockout (firedobbelt) med sølv.

Tre titler

Fire år og 284 dager varte og rakk det fra Berger vant sin tredje verdenscupseier til den fjerde kom 20. desember i fjor.

I mellomtiden skjøt Berger i hytt og vær på standplass. Og samtidig veltet det inn tre VM-titler i langrenn.

- Mange forsto ikke hvorfor jeg ikke bare satset på langrenn. I fjor vår lurte jeg fælt på det selv også. Det var en tung sesong, og jeg var langt nede etterpå. Men så var jeg heldig å få plass på rekruttlaget under Egil Gjelland og Raphael Poiree selv om jeg egentlig var altfor gammel. Der la vi alt det gamle til side og begynte helt på nytt med skytingen, fortalte Lars Berger.

Går langrenn

Etter to somrer med tidligere storløper Gjelland som skytetrener, er Berger født på ny. Nytt våpen, ny drill, ny selvtillit.

- Tidligere kjørte jeg tøft fysisk, men hadde ikke kontroll på skytingen. Nå har jeg lært alt på nytt og føler at jeg står fint og har selvtillit på standplass. Seier i sesongåpningen er også bra for selvtilliten, slo Berger fast.

Så selvsikker er 30-åringen på standplass at han velger å by langrennseliten til kamp i verdenscupåpningen på Beitostølen neste helg. Da stiller han etter alt å dømme til start på favorittdistansen 15 kilometer.

- Vi får se om Åge (Skinstad) ringer. Jeg ligger vel ikke dårlig an, mente verdensmesteren på distansen fra 2007.

Verdenscupen i skiskyting åpner i svenske Östersund 3. desember.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus