Meny

Råkjørte i 215 km/t med mobiltelefon i hånda

Råkjørte i 215 km/t med mobiltelefon i hånda

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

23-åring fra Toten filmet egen villmannsferd og la ut på YouTube.

Med mobiltelefonen i hånda og gassen i bånn satte en 23-åring fra Toten både sitt eget og andres liv i dare da han råkjørte i 215 km/t på Riksveg 4 mellom Raufoss og Reinsvoll.

Den hasardiøse ferden ble filmet av mobilkamera og deretter lagt ut på YouTube.

Filmingen er stort sett av speedometeret, men flere ganger løftes mobilkameraet opp mot veibane og omgivelser. Et par ganger filmer sjåføren motgående trafikk. Like før videosnutten slutter, hører vi sjåføren flirer og sier på totendialekt «turtallsperra».

Videoen ble lagt ut av brukernavn Knerten11. Vedkommende opplyser å være 23 år gammel. Bilen han kjører er en Mercedes 180 C.

Det melder Oa.no.

– Slik kjøring som dette er ikke tøft, sier Politibetjent Elin Langbo-Lien til Oppland Arbeiderblad.

Langbo-Lien er forebyggende koordinator i Vestoppland politidistrikt og sier råkjøren ikke ville klart å overleve en ulykke, dersom noe hadde inntruffet i den hastigheten.

Påtaleansvarlig Linn Hilde Fosso i Vestoppland politidistrikt opplyser at bilkjøring som dette vil kunne straffes med inntil ett år i fengsel og tap av førerkort i tre år, hvis ikke enda lenger.

– Her er mange argumenter for streng straff, sier hun.

Videoen var lørdag formiddag fjernet fra YouTube.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus