Meny

- Hamas har stanset rakettangrepene

Hamas slår nå ned på Islamsk hellig krig (bildet) og andre militante grupper på Gazastripen, for å hindre rakettangrep mot Israel. Foto: REUTERS/SCANPIX.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hamas har stanset rakettangrepene fra Gazastripen, og de slår også ned på andre militante grupper for å hindre angrep, medgir den israelske forsvarssjefen.

Jerusalem (NTB-Reuters): - Hamas-bevegelsen holder nå igjen, og de holder også igjen andre, sier Israels forsvarssjef Gabi Ashkenazi.

- Nå og da er det skyting her og der, men i det store og hele er situasjonen nå rolig, konstaterte han fredag.

Hamas understreker på sin side at det ikke er inngått noen formell våpenhvile med Israel, men kilder i bevegelsen bekrefter at de nå prioriterer å bygge opp igjen den raserte infrastrukturen etter Israels siste militæroffensiv mot området.

Den militante gruppen Islamsk hellig krig har gått hardt ut mot Hamas og protestert mot at deres medlemmer er arrestert.

Hamas har i praksis regjeringsmakten på Gazastripen, der de også har sin egen politistyrke. Israels forsvarssjef frykter imidlertid at freden ikke vil vare.

- Vi narrer ikke oss selv. Vi forbereder oss på at dette vil ta slutt, og det israelske forsvaret kan om nødvendig få slutt på rakettangrepene dersom de skulle bli gjenopptatt, sier Ashkenazi.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus