Solgte millionutbytte for 50.000

VÆPNET RAN: Ranet av Gullborgen på Majorstua blir betegnet som amatørmessig. (Foto: Scanpix)
VÆPNET RAN: Ranet av Gullborgen på Majorstua blir betegnet som amatørmessig. (Foto: Scanpix)

<p«Amatører» ranet gullsmedbutikk på impuls.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): To menn ranet denne gullsmedbutikken på Majorstua i Oslo, nærmest på impuls. Det kommer fram av en dom i Oslo tingrett, hvor de to ble dømt for ranet.

8. juni i år ble gullsmedbutikken ranet av to menn med luftpistoler. De kom seg unna med et ransutbytte med en verdi på over to millioner kroner.

Impuls

Nesten hele ransutbyttet ble solgt videre for 50.000 kroner, ifølge dommen. Politiet har ikke funnet igjen disse smykkene. Noen smykker ble funnet i en av ranernes kjeller.

Det hele startet da mannen retten har pekt ut som hovedmannen, en 25-åring fra Oslo, stjal en bil. Han forsøkte å selge bilen til en bekjent, men denne var mer interessert i smykker eller elektriske artikler.

Den påfølgende morgenen, 8. juni, kjørte han rundt i Majorstua-området med den stjålne bilen med den hensikt å begå et ran, ifølge dommen.

Da han fikk øye på gullsmeden Gullborgen, mente han at den var det rette objektet.

Ringte kamerat

Litt før klokken 10.00 ringte han derfor til en kamerat (29) som han visste hadde en luftpistol, og ba han komme. Da han kom til stedet forklarte 25-åringen at de skulle rane gullsmeden, noe kameraten noe nølende godtok.

Klokken 10.10 stormet de to inn i forretningen med hver sin luftpistol, og truet den ansatte i butikken til å åpne alle montrene med smykker.

Til sammen fikk de ut verdier for over 2,3 millioner kroner. Deretter stakk de av.

På veien til 25-åringens bolig kastet de både støvmaske, hansker og solbriller.

50.000 for millionverdier

Kort tid senere ble den bekjente kontaktet, og han kjøpte de fleste smykkene for 50.000 kroner. De to ranerne delte disse pengene, og brukte dem opp før de ble pågrepet en tid senere.

Forsvarerne har betegnet de to ranerne som amatørmessige, og de har også påpekt at de etterlot seg en rekke spor, noe som måtte føre til en pågripelse.

Retten mener imidlertid at de to ranernes opptreden framstår som resolutt. De ble derfor dømt til fengsel på tre år og åtte måneder (25-åringen) og tre år og to måneder (29-åringen).

De må også betale oppreisning til den ansatte med 68.000 kroner.

- Jeg synes dommen er for streng, og vi vil sannsynligvis anke dommen, sier en av ranernes forsvarer, advokatfullmektig Bernt Birkeland, til ABC Nyheter.

Det har ikke lyktes ABC Nyheter å få en kommentar fra politiadvokat Morten Reppen, som var aktor i saken.

Personvernpolicy