Meny

Solgte kaninbæsj som sigaretter

Sigaretter til en verdi av omlag 40 millioner norske kroner er beslaglagt av spanske tollere etter at det ble oppdaget at tobakken var byttet ut med kaninbæsj. Foto: EPA / Spansk politi / Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spansk politi har arrestert 12 personer som prøvde å selge sigaretter fylt med kaninbæsj.

(ABC Nyheter): Sigaretter til en verdi av omlag 40 millioner norske kroner har blitt beslaglagt av spanske tollere etter at det ble oppdaget at tobakken var byttet ut med kaninbæsj.

At noe luktet muffens med sigarettene ble klart etter at britiske ferieturister begynte å stinke skunk hver gang de tente på for å ta seg en røyk.

De falske sigarettene ble solgt i barer og butikker på sørenden av den populære spanske ferieøya Tenerife, melder den engelskspråklige spanske avisen The Reader.

Sigarettene skal ha vært laget i Kina før de deretter ble fraktet til Spania via de Forente Arabiske Emirater. I tillegg til kaninbæsj inneholdt sigarettene altfor høye konsentrasjoner av nikotin, CO2 og tungmetaller.

12 personer har så langt blitt arrestert som en følge av kaninbæsjsigarettene. Blant de arresterte er spanske tollbetjenter som lot den stinkende lasten få slippe i land på Kanariøyene.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus