Meny

Drillo stoppet av krystallsyke

Egil «Drillo» Olsen (67) sto over fredagens landslagstrening på grunn av svimmelhet og kvalme. Dette bildet ble tatt torsdag. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Egil «Drillo» Olsen (67) ble på hotellet da landslaget trente i Sveits fredag. Årsaken var et anfall av krystallsyke.

– Han ble svimmel i morges, og følte seg ikke vel. Dermed var det best å la ham bli på hotellet. Krystallsyke er en ufarlig sykdom som ikke har noe med alderen å gjøre. Egil har hatt anfall av det tidligere også, sist for et par år siden, sier landslagslege Thor Einar Andersen.

Han sier at det er noen små bevegelser for nakke og hode som kan bidra til å motvirke symptomene, men at det eller er noe som går over av seg selv.

– Vi er ikke redde for at dette vil prege ham lenge, men det er litt tidlig å si om han leder laget lørdag.

Assistenttrener Ola By Rise ledet treningen på Stade de Genève fredag.

– Det var fornuftig av Egil å ta det med ro og holde sengen. Når han føler seg litt sjaber er det ingen vits i å stå ute og fryse. Det er viktigere å komme seg på beina til lørdag, sier han.

Om Drillo ikke er i form til å lede laget lørdag, går den oppgaven til assistenten.

– Når det er to piloter i et fly, kan begge styre det. Jeg forbereder meg på helt vanlig måte til kampen, og så håper jeg at Egil er på plass, sier Rise.

Årsaken til krystallsyken er å finne i det indre ørets balansesenter. Små ørestener (otolither) løsner fra en membran (macula) og sklir ut i en eller flere av buegangene, spesielt den bakerste.

Det igjen fører til svimmelhet og kvalme, ifølge lommelegen.no.

Olsen slet tidligere med uregelmessig hjerterytme fra tid til annen. Men dette ble borte etter at han gjennomførte et inngrep for noen få år siden. Han slet med influensa i forkant av samlingen, men har de siste årene ellers vært friskere enn på lenge. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus