Meny

Mener Munch-tyveri var godt planlagt

Galleri Nyborgs kunst i Oslo ble frastjålet et verdifullt Munch litografi torsdag kveld. Kriminalteknikere fra Oslo sikrer spor. Foto: Lise Åserud / Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet mener at tyveriet av Munch-litografiet «Historien» fra en kunsthandler i Oslo var godt planlagt.

– Vi mener den eller de som tok bildene visste hva de var ute etter. De kom seg inn i lokalet ved å knuse ei rute, gikk bort og tok bilde som hang på veggen rett fram i lokalet. Det var raskt inn og raskt ut igjen, sier John Roger Lund, leder av etterforskningsenheten for organisert kriminalitet hos Oslo-politiet.

Les også: Unikt Munch-litografi stjålet i Oslo

Politiet vet også at det under innbruddet ble brukt en hvit varevogn som ble meldt stjålet 2. november. Bilen, som politiet har registreringsnummeret på, ble sett kjørende fra stedet.

– Vi har også vitneobservasjon som beskriver en person som skal være lavere enn 1,92 centimeter og som var iført sportsklær eller hiphopklær og caps, sier Lund.

Om tyveriet var et bestillingsverk, slik det har vært spekulert i, vil ikke Lund kommentere.

– Men vi tror det var godt planlagt og at dette dreier seg om organisert kriminalitet, sier etterforskningslederen.

Politiet fikk melding om innbruddet i Nyborg Kunst i Drammensveien 70 like før klokken 22.30 torsdag kveld. Galleriet var sikret med alarm. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus