Meny

Streng straff for dommerhets

Streng straff: Alex Ferguson fikk svi da han hevdet dommer Alan Wiley var for utrent til å dømme i Premier League. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Manchester United-manager Alex Ferguson får hard straff fra FA etter sin kritikk mot dommer Alan Wiley.

Skotten får hele fire kampers utestengelse etter at han antydet at Wiley var for utrent til nivået i Premier League etter kampen mot Sunderland i oktober.

To av kampene må sones umiddelbart, mens de to andre vil tre i kraft fra slutten av neste sesong, dersom han kommer med lignende uttalelser igjen. Han må også betale 200 000 kr i bot.

Peter Griffiths, som ledet komiteen som har vedtatt dommen mot Ferguson sier: «Alle medlemmene i komteen er enige i Fergusons prestasjoner og posisjon innen fotballen, men dette betyr økt ansvar. Uttalelsene var ikke bare uriktige, men totalt upassende» , sier han uttalelelsen, gjengitt i Manchester Evening News.


Ferguson har tidligere innrømmet uansvarlig oppførsel og kommet med en unnskyldning til Wiley, men står ved at han mener dommeren er for utrent for Premier League.

- Min eneste intensjon var å belyse det jeg mener er en viktig sak; den fysiske formen til dommerne må være på nivå med de stadig økende kravene som stilles i den moderne fotballen, sier han.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus