Meny

French og Moland får hver sin forsvarer

Drapsdømte Joshua French og Tjostolv Molan. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drapsdømte Joshua French og Tjostolv Moland får fredag formiddag hver sin forsvarer under ankesaken i militærtribunalet i Kongo.

Det er de to nordmennenes juridiske rådgiver i Kisangani, advokat Marius Dietrichson, som har arbeidet for at de to skal ha separate forsvarere. Fredag morgen ble det klart at advokat André Kibambe skal tre inn i tillegg til Guillaume Likwela som har vært alene om forsvaret fram til nå.

– Retten ble satt nå klokken 10. Den nye forsvareren er på vei og skal etter planen lande i byen klokka 11. Da kommer han rett til rettlokalet, sier Marius Dietrichson til NTB.

French uttalte torsdag at det var åpenbart at Moland var psykotisk. Det har hittil ikke vært tatt hensyn til av retten som har gjennomført forhandlinger hele uken, med Molands forklaring om drapet på sjåføren og om grunnene til at de to nordmennene var i Kongo.

Fredag skal retten gå igjennom anklagene om at de to nordmennene var i Kongo for å drive spionasje til fordel for Norge. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus