Meny

Elleve drept i bombeangrep i Pakistan

Det nordvestlige Pakistan ble i morgentimene fredag rystet av to nye selvmordsaksjoner som kostet minst elleve mennesker livet og såret over 40. Foto: REUTERS/SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst elleve mennesker er drept og over 40 er såret i to selvmordsaksjoner nordvest i Pakistan.

Åtte mennesker ble drept og over 30 ble såret av en kraftig bilbombe utenfor den pakistanske etterretningstjenestens kontorer i Peshawar i morgentimene fredag. Mange av ofrene var sivile.

Store deler av den tre etasjer høye bygningen ble lagt i grus i angrepet, som er det siste i en rekke av slike bombeangrep nordvest i Pakistan.

Den pakistanske etterretningstjenesten (ISI) er sentrale i jakten på Taliban og al-Qaida i de lovløse stammeområdene langs grensa mot Afghanistan.

Trappet opp

Fredagens bilbombe var det første større angrepet rettet mot ISI siden mai, da 24 mennesker ble drept i en selvmordsaksjon mot etterretningstjenestens kontorer i Lahore.

En drøy time senere ble også en politistasjon i Bannu sør for Peshawar angrepet. Tre politimenn ble drept og minst tolv ble såret i selvmordsangrepet.

Minst 2.500 mennesker er drept i bombeattentater og angrep fra militante grupper i Pakistan de siste 28 månedene.

Pakistanske myndigheter anklager den pakistanske grenen av Taliban for å stå bak angrepene, som ble ytterligere trappet opp etter at Taliban-lederen Baitullah Mehsud ble drept i et amerikansk rakettangrep i august.

Storoffensiv

Pakistanske regjeringsstyrker innledet en militæroffensiv mot militante islamister i området 17. oktober, og flere hundre tusen mennesker er siden drevet på flukt av kamphandlingene.

De siste dagene har det pågått harde kamper mellom regjeringsstyrker og Taliban i Sør-Waziristan, og minst 17 regjeringssoldater er drept, opplyser sikkerhetskilder.

Pakistan har nå sendt 30.000 soldater til området, og disse støttes av kamphelikoptre og jagerfly. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus