Meny

Tror jenter (14) løy om voldtektsforsøk

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Kunne blitt siktet for falsk forklaring, sier politiet.

To 14-åringer på Lørenskog fortalte at de var blitt overfalt og forsøkt voldtatt av fire menn. Politiet tror ikke på jentene og henlegger saken.

Politiet ble varslet sent søndag kveld 11. oktober.

Jentene hevdet at de ble overfalt, slått, sparket og befølt av fire mørkhudede gutter eller unge menn ved Rolvsund stadion. Overfallsmennene skulle også ha forsøkt å rive av dem klærne, ifølge forklaringen.

Jentene skal ha klart å slite seg løs og løpe fra stedet. De varslet en tilfeldig forbipasserende, som igjen kontaktet politiet.

– Bløff

Etter en måneds etterforskning blir saken nå henlagt. Årsaken er at politiet tror jentene bløffer om hele overfallet, skriver nettutgaven til Romerikes Blad.

Påtaleansvarlig jurist, Niels Christian Petersen, vil ikke gå inn på hva det er som gjør at politiet har kommet til denne konklusjonen.

– Men det er ingenting som støtter de to 14-åringenes forklaringer i saken, sier han.

– Hvis jentene hadde vært over den kriminelle lavalder, ville de da blitt siktet for falsk forklaring?

– Ja, i denne saken kunne de blitt det, svarer Petersen.

Overrasket

Ingen av jentene skal ha innrømmet å ha avgitt falsk forklaring. De skal stå fast på at de ble overfalt.

Politiets avgjørelse om å henlegge saken kom overraskende, mener jentene bistandsadvokat Per Vinje. Han vil ikke kommentere saken overfor avisen ytterligere før han har fått orientering om siste utvikling.

Det angivelige angrepet på de to jentene ble satt i sammenheng med en lignende episode ved Metro-senteret i Lørenskog to uker tidligere. I denne saken skal en 13 år gammel jente ha blitt forsøkt dratt inn i en mørk bil og antastet av fire menn. Denne saken er fortsatt under etterforskning. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus