- Tvunget til prostitusjon med voodoo

<pGresk politi sier torsdag de har knust en gjeng som tvang nigerianske kvinner til prostitusjon ved bruk av voodoo.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette er det siste av et antall slike tilfeller i Europa.

Politiet i Athen sier menneskehandlerne antas å ha utnyttet mer enn 40 nigerianske kvinner brakt til Hellas via Tyrkia de siste to årene.

En 20 år gammel gresk kvinne av nigeriansk herkomst ble pågrepet mistenkt for å samarbeide med nettverket. Politiet har etterlyst mannen hennes, som også har fått gresk statsborgerskap.

Politiet reddet fem kvinner som ble holdt til fange av menneskehandlerne. Menneskehandlerne krevde en løsesum på 80.000 euro av ofrenes familier.

I forrige måned gikk nederlandsk påtalemyndighet inn for fengselsstraffer i opptil åtte år for ti nigerianere anklaget for å ha brukt voodoo-forbannelser til å tvinge omkring 140 nigerianske jenter til prostitusjon i Europa.

Rettssaken, som omhandler tiltalepunkter om menneskehandel og medlemskap i en kriminell organisasjon, startet i mars i Zwolle i sentrum av Nederland. Dommen faller 3. desember.

Påtalemyndigheten hevder jentene ble fraktet av gjengen til Nederland som asylsøkere, og at de forsvant fra asylmottakene i 2006 og 2007.

Omkring et dusin av jentene har blitt sporet opp, mens resten er antatt å ha blitt tvunget til prostitusjon i Italia, Spania og Frankrike. Alderen deres varierer fra 16 til 23.

De mistenkte ble pågrepet i Nederland i oktober 2007 etter en etterforskning nederlandsk politi gjorde i samarbeid med politiet i Nigeria, Italia, Spania, Frankrike, Belgia, Storbritannia, Irland og USA.

I august uttalte spansk politi at de hadde knust en gjeng som brukte trusselen om voodooforbannelser til å tvinge nigerianske kvinner til å arbeide som prostituerte i Tyskland. Mer enn 50 mennesker ble pågrepet i denne saken.

Personvernpolicy